Ervaring als animator? Deze skills kan je op je cv zetten!

Gepubliceerd op: 26 juni 2023

Heel wat jongeren werken vrijwillig als animator tijdens de zomer- of andere schoolvakanties. Ze zetten zich in om kinderen een fijne vakantie te bezorgen en bovendien ontwikkelen ze zo enkele handige vaardigheden die ze later kunnen gebruiken op hun cv.

39.000 verschillende jongeren (van 15 tot 25 jaar) kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn op een vakantie-initiatief, bv. een speelpleinwerking in hun buurt. 70% van hen doet dat zelfs helemaal vrijwillig of tegen een kleine vergoeding. Gewoon, omdat ze het belangrijk vinden om kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen.

Werkte jij als animator? Dan heb je vast wel enkele talenten of vaardigheden ontdekt die je zeker en vast op je cv kan zetten! We geven enkele voorbeelden!

Teamspeler, aanpassingsvermogen:

In jeugdorganisaties ontwikkel je vaak vaardigheden op het gebied van samenwerking met diverse persoonlijkheden en karakters. Dit is ook van toepassing op de werkvloer, waar je mogelijk niet met iedereen beste vrienden zult zijn. Het vermogen om samen te werken met collega's die verschillende meningen en interesses hebben, is echter van groot belang.

Leiderschap:

Als je een leidende rol hebt vervuld binnen een jeugdorganisatie, geeft dit aan je toekomstige werkgever direct aan dat je over specifieke capaciteiten beschikt. Je hebt het vermogen om verantwoordelijkheid te nemen en taken binnen je team te verdelen.

Verantwoordelijkheidsgevoel:

Door het organiseren van evenementen zoals een spaghettiavond of het plannen van vergaderingen voor je leden, ontdek je waar jouw sterke punten liggen en voor welke taken je verantwoordelijkheid wilt dragen. Deze ervaring kan van pas komen aan het begin van je carrière bij het inschatten van welke taken ook geschikt zouden zijn op de werkvloer. Het helpt je dus om jezelf beter te leren kennen.

Hands-on:

Tot slot leer je ook hoe je de touwtjes in handen kunt nemen en samen doelen kunt bereiken. Dit geldt zowel voor samenwerking met andere leiders als met de leden en ouders van die leden. Dit vereist extra energie om anderen te enthousiasmeren en te motiveren, en gebeurt niet zonder inzet.

Heb je deze vaardigheden toegevoegd op je cv? Neem dan zeker een kijkje bij onze meer dan 2.000 openstaande vacatures!

Actuele blog artikelen