Samenwerking met DSV: ‘Select HR heeft heel wat kennis van zaken’

Gepubliceerd op: 14 maart 2024

DSV is al meer dan vijf jaar een keyaccount klant van Select HR in België. Dit houdt in dat Select HR DSV door en door kent en ondersteunt bij HR-vraagstukken in heel België. We vroegen corporate recruiter Cédric, hoe hij de samenwerking met Select HR ervaart.

Kan je kort schetsen wie je bent en wat je rol is bij DSV?

Mijn naam is Cédric en ik ben nu 2,5 jaar corporate recruiter bij DSV. Ik ben voornamelijk bezig met het werven van bediende profielen in België en Luxemburg en ben ook betrokken bij HR-projecten binnen DSV.

DSV is een internationaal logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in alle types transport. We hebben wereldwijd ongeveer 78.000 medewerkers en in België hebben we 18 locaties. Ikzelf werk meestal vanuit Gent, Puurs, Rekkem, Antwerpen of de vestiging op Brussels Airport, afhankelijk van de behoefte.

Voor welke profielen doe je beroep op Select HR?

We zoeken eigenlijk allerlei profielen: operationele medewerkers, customer service, administratief bedienden, transportplanners. Het scala is heel breed. Select HR kan ons ook bijstaan in de zoektocht naar verschillende profielen. We vertrouwen op Koen voor de logistieke sales profielen, terwijl Karen ons ondersteunt bij HR-profielen. Maar ook voor sales, marketing of technische profielen kunnen we terecht bij Select HR. We hebben ook een aantal IT-vacatures openstaan via iStorm (eveneens lid van Select Group, n.v.d.r.).

Zijn er andere werving & selectiekantoren waarmee jullie samenwerken?

Wij werken met DSV samen met ongeveer 12 HR-partners. We doen 150-200 aanwervingen per jaar, wat betreft bedienden. Daarom is de ondersteuning van een goede HR-partner echt wel belangrijk. Select HR is één van onze toppartners.

Waarom is Select HR één van jullie toppartners?

De kracht van Select HR is dat jullie DSV heel goed kennen. Dat is niet vanzelfsprekend. Jullie kennen onze cultuur, onze behoeften en kunnen profielen voorstellen die goed aansluiten bij onze verwachtingen. Het is ook een voordeel dat we met verschillende types functies beroep kunnen doen op jullie. Zo weten we dat jullie een breed netwerk binnen HR hebben maar ook kunnen ondersteunen bij functies in de Supply Chain. De samenwerking verloopt vlot omdat jullie al van te voren weten wie DSV is als werkgever.

Wat maakt Select HR anders dan de andere partners waar jullie mee samenwerken?

Dat is de open en transparante communicatie. We hebben één aanspreekpunt, Kim, waardoor we snel kunnen schakelen bij nieuwe vacatures. Zij behoudt het overzicht. We overlopen wekelijks de vacatures en Kim verspreidt die dan verder naar jullie kantoren. Wanneer een consultant dan een profiel voorstelt, verloopt het contact rechtstreeks met hem of haar. Dat werkt heel goed. We merken ook dat DSV een belangrijke klant is voor jullie. Er komen heel wat initiatieven van jullie uit en dat is ook wel fijn samenwerken.

Hoe verloopt de samenwerking vandaag?

Die verloopt heel goed. Ik merk dat er bij Select HR heel wat mensen werken met kennis van zaken. De profielen die we doorkrijgen zijn kwalitatief. Dat is ook goed om te weten voor mij. Als ik een vraag uitzet bij Select HR, weet ik dat ik sterke kandidaten terugkrijg.

Stel iemand in jouw netwerk is op zoek naar een HR-partner, waarom zou je hen Select HR aanraden?

Soms krijg ik die vraag en verwijs ik hen effectief door naar Select HR. Wat ik belangrijk vind bij een HR-partner zijn de consultants. Dat is de basis.

Bij Select HR werken heel wat consultants die al lang in de organisatie zitten. Er is een sterke basis, nieuwe consultants worden hierdoor ook sneller meegenomen in het DSV-verhaal. Bij vacatures kan er daardoor sneller worden geschakeld: de kennis van DSV is al aanwezig. Dat engagement op lange termijn vind ik een meerwaarde bij Select HR.

Bedankt voor deze mooie woorden, Cédric!

Actuele blog artikelen