Ontslag anno 2023: inspirerende ontbijtsessie over outplacement & ontslag

Gepubliceerd op: 16 mei 2023

Op dinsdag 9 mei organiseerde Select Consultancy & Outplacement in samenwerking met Group S een ontbijtsessie over outplacement & ontslag. Zo’n 20-tal HR-professionals waren dinsdagochtend 9 mei aanwezig in de kantoren van Group S voor de ontbijtsessie “Ontslag anno 2023”. Deze sessie werd georganiseerd door Select Consultancy & Outplacement en Group S.

Informeren over wetgeving en impact op werkgeversimago

Tijdens het eerste deel legde Group S de focus op wetgeving rond ontslag en outplacement. Die wetgeving wordt door veel werkgevers als een kluwen ervaren. Vaak is niet meteen duidelijk of men als bedrijf al dan niet verplicht is om een werknemer outplacement aan te bieden en volgens welk stelsel of op welke manier dit dan hoort te gebeuren. Group S wees de bezoekers wegwijs in de wetgeving rond outplacement.

In een tweede deel duidde David Decouche van Select Consultancy & Outplacement hoe een outplacementbegeleiding eraan toe ging. Wat dit zoal inhoudt en waarom het jouw werkgeversimago kan bevorderen. Je kan outplacement immers ook aanbieden wanneer het niet verplicht is. Op die manier werk je aan je employer brand.

We willen graag alle bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid tijdens deze inspirerende ontbijtsessie. Het delen van kennis en inzichten is essentieel om de arbeidsmarkt van vandaag beter te begrijpen en om werknemers en werkgevers te ondersteunen.

Wil je meer weten over outplacement, ontslag en andere relevante onderwerpen? Neem vrijblijvend contact op met onze experts via consultancy@selecthr.be

Actuele blog artikelen